Heup- en knie revalidatie

Heup_en_knie_revalidatie-fysiotherapie-kersenboogerd-hoorn

U heeft een belangrijke beslissing genomen om uzelf te laten opereren aan uw heup of knie. U zult uitkijken naar een leven waarin u weer pijnvrij en met minder beperkingen kunt functioneren. Een goed eindresultaat wordt niet alleen bepaald door de operatie, maar vooral ook door de revalidatie.

Wat is heup- en knie revalidatie?

Wij realiseren ons hoe belangrijk het voor u is om weer pijnvrij en met minder beperkingen te kunnen bewegen. Binnen onze praktijk hebben we daarom een knie- en heuprevalidatieteam opgericht. In dit team zitten fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in heup- en knierevalidatie.

Afhankelijk van uw heup- of knieaandoening en operatie kan het behandelprogramma 6 tot 16 weken duren. Door de heldere structuur van het behandelprogramma en het regelmatig uitvoeren van metingen, is uw fysiotherapeut in staat het behandelprogramma nauwgezet te volgen, de effecten te evalueren en “op maat” aan te passen.

Het revalidatieprogramma wat gevolgd wordt, is samengesteld in overleg met de orthopeden van het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Onze revalidatie fysiotherapeuten

Bert Kostense is als fysiotherapeut, sportfysiotherapeut, claudicatio fysiotherapeut en COPD- en revalidatieteamlid verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Gerard Straatman is als fysiotherapeut, Physical Rehabilitation Trainer en lid van het revalidatieteam verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Wat kunnen onze revalidatie fysiotherapeuten voor u betekenen?

De fysiotherapeuten van het heup- en knierevalidatieteam en de orthopeden van het Westfries Gasthuis werken nauw met elkaar samen. Door goede afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de controles, zorgen we ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt.

U werkt, onder begeleiding van gespecialiseerde professionals, één tot meerdere keren per week aan het herstel van uw heup of knie. Het behandelprogramma kent een duidelijke opbouw dat persoonlijk op u is afgestemd. Na verloop van tijd merkt u, dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds leuker worden.

Extra informatie

De zorgverzekeraar vergoedt over het algemeen de behandelingen als u voor fysiotherapie bent verzekerd met een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico. Kijk voor meer informatie op de pagina vergoedingen en reguliere tarieven.