Ontspanningstraining

Header nieuw fysio

 

Wat is ontspanningstraining?

Het leren voelen of spieren spannen en/of ontspannen en het leren hanteren, herkennen en aansturen daarvan is het doel van deze groepsgewijze training. U bent zich soms niet bewust van het feit dat u uw spieren gespannen houdt of juist ontspannen. U denkt goed ontspannen te zijn, terwijl de spieren toch nog spanning hebben. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten of het telkens terugkeren of in stand houden ervan. Ook kan het u overmatig moe maken, of ervoor zorgen dat u niet meer goed kunt uitrusten/bijtanken. Uit onderzoek blijkt ook dat ontspanningstechnieken kunnen helpen om een eventuele depressie niet zo snel meer te laten terugkeren.

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat uit 6 lessen van ongeveer een uur. Er ligt een sterk accent op de praktijkervaring. U krijgt verschillende vormen van ontspanningstechnieken aangeboden zodat u kunt ervaren wat het beste bij u past.
Het is noodzakelijk ook een beetje theorie over de werking van de spierspanning te leren, juist om u goed te leren ontspannen. U krijgt ook wat huiswerkopdrachten mee, want alleen door het geleerde toe te passen in het dagelijks leven is het mogelijk om een verandering in spierspanning voor elkaar te krijgen.
Ontspanningstraining wordt gegeven in groepsverband. Groepsgewijze training heeft als voordeel dat er een groot leereffect bereikt kan worden door onderlinge ervaringen met ontspannen te delen. Daarnaast is aangetoond dat “lot-genoten-contact” een grotere meerwaarde heeft boven individuele training om gewenste effecten te bereiken. De groepsgrootte is maximaal 5 personen. Om effecten van ontspanning te kunnen objectiveren zal gebruik gemaakt worden van specifieke meetinstrumenten.

Voor wie is deze ontspanningstraining?

Ontspanningstraining is geschikt voor iedereen die beter wil leren ontspannen.

Waar vindt ontspanningstraining plaats?

De ontspanningstraining wordt gegeven bij Fysiotherapie Kersenboogerd op locatie Grevelingen (Leonard Bernsteinhof 4).

Wanneer is de ontspanningstraining?

Dagen van de week  Trainingstijden
Maandag 16.00 – 17.00 uur

 Wat kost deelname aan de ontspanningtraining?

Als u doorverwezen bent door een arts of een collega fysiotherapeut omdat het in uw behandelschema past, zou het mogelijk kunnen zijn dat de ontspanningstraining uit de aanvullende verzekering betaald wordt. Zo niet, of als u niet voldoende in de aanvullende verzekering heeft of niet aanvullend verzekerd bent, dan kost de training € 135,- voor 6 lessen. Dit bedrag dient vooraf betaald te worden.

Kijk voor de kosten die verbonden zijn aan andere oefengroepen op de pagina tarieven oefengroepen

Hoe schrijf ik me in?

U kunt zich telefonisch aanmelden bij de assistentes fysiotherapie op telefoonnummer: 0229-280999. U kunt zich ook persoonlijk aanmelden aan de balie op locatie Grevelingen, Leonard Bernsteinhof 4,1628 TT Hoorn.