Babymassage

Babymassage

U bent net mama en papa geworden! Wat is er nu fijner dan op een leuke manier met uw baby bezig te zijn. Babymassage is een heerlijk ontspannen moment tussen u en uw baby.

Wat is babymassage?

Babymassage is een weldadige ervaring voor de baby en voor u als ouder. Het is een uitwisseling van liefdevolle aanrakingen waarbij u contact maakt met uw kind. De aanraking zorgt voor rust en ontspanning bij uw baby. Het is daarbij ook goed voor de interactie en band tussen u en uw kind. Uw kind zal genieten van de aanraking en aandacht. Door het intieme contact leert u de lichaamstaal van uw kindje beter begrijpen. U kunt er vervolgens passender op reageren. Dit geeft uw kindje een gevoel van veiligheid en vertrouwen en het stimuleert het hechtingsproces. Maar het geven van baby-massage is vooral ook erg leuk!

Effecten van babymassage

Babymassage geeft een positieve werking voor zowel de baby als voor de ouder. Door regelmatig te masseren worden de zintuigen van uw baby geactiveerd en verbetert het slaap- en eetritme.

De ongemakken van eventuele darmkrampjes kunnen beter opgevangen worden, Baby’s die veel huilen en/of erg onrustig zijn, worden door de massage gerustgesteld en ontspannen. De kinderen worden minder vaak ziek en zitten beter in hun vel. Het is ook goed voor de groei en het vergroten van het lichaamsbesef van de kinderen. Voor ouders zorgt het ook voor ontspanning, maar ook voor het vergroten van het zelfvertrouwen als ouder. Door de aanraking en contact vergroot het de intimiteit en het begrijpen van uw kind.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 1,5 uur. Tijdens de cursus leert u stapsgewijs de gehele Shantala babymassage toe te passen. De cursus wordt gegeven in groepsverband met minimaal 4 en maximaal 6 baby’s, om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.

Er wordt aandacht besteed aan het overbrengen van de massagetechnieken, de ontwikkeling van het kind in het eerste levensjaar maar ook houdings- en tiltechnieken. Bovendien is het gewoon erg gezellig met andere mama’s en papa’s ervaringen uit te wisselen, elkaar tips te geven en om lekker te kletsen over jullie kleintjes!

Kledingadvies voor ouders en kind:

  • Makkelijk zittende kleding
  • Extra schone kleren voor uw baby
  • Grote hydrofiele luier of handdoek
  • Voeding voor uw baby

Onze babymassage fysiotherapeut

Kirsten Vermeulen is als fysiotherapeut , kinderfysiotherapeut, lid van het COPD team, Kids in Control team en docent babymassage verbonden aan Fysiotherapie Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Voor wie is babymassage?

Baby’s die in aanmerking komen voor massage zijn:

  • ‘Gezonde’ baby’s
  • Premature (te vroeg geboren) baby’s
  • Huilbaby’s
  • Onrustige baby’s
  • Baby’s vanaf 6 weken oud

Waar vindt babymassage plaats?

De cursus babymassage vindt plaats in de kinderfysiotherapieruimte op de locatie Grevelingen. De adresgegevens van deze locatie vindt u aan de rechterzijde van deze pagina.

Wanneer is babymassage?

Dagen van de week Trainingstijden
Dinsdag 10.00 – 11.30 uur

Wat kost deelname aan babymassage?

De kosten voor 3 lessen van anderhalf uur bedragen €65,-. Dit is inclusief massageolie, gebruik van badhanddoek, informatieboekje over de massagetechnieken een kopje koffie of thee bij elke bijeenkomst. De kosten dienen voorafgaand aan de cursus te worden voldaan.

Kijk voor de kosten die verbonden zijn aan andere oefengroepen op de pagina tarieven oefengroepen.

Hoe schrijf ik me in?

Voor de startdatum en aanmelding voor de cursus kunt u bellen naar 0229-280999 of mail met  onze kinderfysiotherapeut/docent babymassage Kirsten Vermeulen: k.vermeulen@kersenboogerd.nl