Nieuw(s) in de praktijk – 2016

nieuws-fysiotherapie-kersenboogerd-hoorn

De ontwikkelingen in de gezondheidszorg staan niet stil. Wij houden u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapeutische behandelingen. Ook vindt u hier informatie met betrekking tot nieuws uit onze eigen fysiotherapie praktijk.

Nieuws mei 2016 – Uitslag FysioFitness enquête en uitbreiding van het team met docent Sport en Bewegen

Hier kunt u de uitslag van de FysioFitness enquête lezen. De geplande verbetermaatregelen zullen we zo spoedig mogelijk communiceren met u! Zoals u kunt lezen in de laatste grafiek was de respons op de vraag of het een goed idee was om de fysiotherapeut te vervangen door een HBO sportinstructeur heel wisselend. Er waren zowel voor- als tegenstanders van dit idee. Dit was voor ons de reden om in ieder geval te starten met een pilot van een jaar.

Per april 2016 zal ons team daarom versterkt worden door Jurrien Vissie, docent Sport en Bewegen. Jurrien is voor veel van onze fitnessklanten een bekend gezicht, omdat hij in 2015 stage heeft gelopen in onze praktijk. De reden dat wij ons fysiofitnessteam gaan uitbreiden met een docent Sport en Bewegen heeft te maken met feit dat we onze klanten beter van dienst willen zijn met het aanbieden van een gevarieerder sport-/beweegaanbod. Lees hier meer over in de FysioFitness enquête.

Nieuwsbrief maart 2016

In deze nieuwsbrief maakt u kennis met de vernieuwingen waar we het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen. U hebt vast wel gehoord over alle landelijk aangestuurde veranderingen in de zorg. Deels uit bezuinigingsoverwegingen, deels vanuit wat je de tijdgeest zou kunnen noemen. Het idee dat je zorg dichtbij mensen en in samenspraak met betrokkenen zou moeten vormgeven. Dat eigen regie, zelfmanagement een groot goed is en dat mensen daar gelukkiger van worden. Die vorm van zelfmanagement is natuurlijk iets anders dan ‘zoek het zelf maar uit management’, maar het is echt samen kijken naar wat uw behoefte is. Vanuit die invalshoek zijn we, samen met patiënten in de rol van ervaringsdeskundigen, naar onze zorg gaan kijken. Dat levert vernieuwing op waar u wat aan hebt.

Nieuws januari 2016 – Running Challenge

Fysiotherapie Kersenboogerd daagt iedereen uit mee te doen aan onze “Running Challenge”!
Het doel is om in 10 weken fit genoeg te worden om 5 km hard te lopen tijdens de wijkenloop Kersenboogerd in mei. Deelname aan de wijkenloop is overigens niet verplicht.
Meedoen of meer weten?  Kijk dan hier naar de informatie over de Running Challenge 2016