Nieuw(s) in de praktijk – 2015

nieuws-fysiotherapie-kersenboogerd-hoorn

De ontwikkelingen in de gezondheidszorg staan niet stil. Wij houden u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapeutische behandelingen. Ook vindt u hier informatie met betrekking tot nieuws uit onze eigen fysiotherapie praktijk.

Nieuwsbrief december 2015

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2015. Het was een zeer bewogen jaar, voor de wereld maar ook voor ons gezondheidscentrum. We zijn een nieuwe weg ingeslagen met onze zorg en hebben onze service verbeterd. Per 1 januari 2016 zal Joris Arts als nieuwe bestuurder van het gezondheidscentrum aantreden en daarmee de huidige bestuurder Joke Brouwer opvolgen. Voor nu alvast een gelukkig en gezond 2016 toegewenst

Nieuwsbrief september 2015

In deze nieuwsbrief maakt u kennis met de vernieuwingen waar we afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. In de zorg leeft steeds meer de overtuiging dat eigen regie en zelfmanagement een groot goed is en dat mensen daar gelukkiger van worden. Vanuit die invalshoek zijn we, samen met patiënten in de rol van ervaringsdeskundigen, naar onze zorg gaan kijken. Dat levert vernieuwing op waar u wat aan heeft.

Nieuwsbrief juni 2015

De zomer maakt een bescheiden start en de vakanties staan voor de deur. Daarom in deze nieuwsbrief aandacht voor de gezondheid gedurende de komende periode. Daarnaast een uitgebreid verhaal van Miek ten Asbroek, 40 jaar fysiotherapeut en 25 jaar in dienst van het gezondheidscentrum.

Nieuwsbrief mei 2015

In deze nieuwsbrief weer aandacht voor het project Kersenboogerd Fit, een gezamenlijk project van Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Stichting Netwerk en Sportopbouwwerk Gemeente Hoorn.

Nieuwsbrief maart 2015

Een nieuwe lente, een nieuw geluid én we willen een nieuw gezicht binnen onze praktijk aan u voorstellen. Verder in deze nieuwsbrief veel aandacht voor nieuwe mogelijkheden  die op internet beschikbaar zijn op het gebied van zorg zoals bijvoorbeeld E-Kracht en nog veel meer wetenswaardigheden.

Nieuws februari 2015 – Kersenboogerd Fit

Voelt u zich niet helemaal fit? Zou u dat wel anders willen, maar weet u niet precies hoe dan? U bent niet de enige die met dit soort vragen zit. Daarom zijn het Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Stichting Netwerk en Sportopbouwwerk Gemeente Hoorn een gezamenlijk project gestart, gericht op mensen die baat hebben bij bewegen: Kersenboogerd Fit.

Dit is een sportaanbod onder leiding van ervaren instructeurs van sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn. In de afgelopen tijd zijn de instructeurs speciaal bijgeschoold om hun begeleiding af te stemmen op mensen met (lichte) gezondheidsproblemen. Zij coachen u en verzorgen een professioneel aanbod.

Concreet gaat het om sport- en spelactiviteiten in sporthal de Kers in de Kersenboogerd. De lessen vinden wekelijk plaats op donderdag, van 15.30 tot 17.00 uur. Activiteiten die aangeboden worden zijn o.a. balspelen, conditietraining, behendigheidstraining, circuittraining.

Ook ideeën uit de groep zijn welkom. Voor veel mensen in de wijk is een hoge contributie een probleem. De gemeente Hoorn vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarom maken ze een lage contributie mogelijk. Deze lessen kosten maar € 2,- per keer.

Een aantal wijkbewoners is u al voorgegaan, maar er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Gun u zelf gezondheid en vitaliteit en stap in. Wordt deelnemer aan Kersenboogerd Fit en geef u op! U kunt zich aanmelden via het intakeformulier KersenboogerdFit of door te bellen met telefoonnummer 0229-280999. Als u nog vragen heeft kunt u ons ook telefonisch benaderen.

Nieuws februari 2015 – Running Challenge

In het kader van de goede voornemens dagen we iedereen in de Kersenboogerd uit om mee te doen met onze “running challenge”! Het doel is om in drie maanden fit genoeg te worden om vijf kilometer hard te kunnen lopen tijdens de wijkenloop in mei.

Facebook_Fysiotherapie_kersenboogerdOnze hardloopexpert Thijs Trompert start op dinsdag 17 februari om 17.15 uur met de eerste hardlooptraining. Deelname aan de trainingen is geheel gratis!! Geef je nu op door ons te “liken” op Facebook en op het evenement te klikken. Nadere informatie volgt.

Nieuwsbrief januari 2015

De eerste nieuwsbrief in 2015. Een jaar waarin er veel verandert. Daarover een uitleg van 1.Hoorn, het nieuwe sociaal wijkteam, gebiedsteam of welke naam dan ook maar gebruikt wordt. In Hoorn is de naam 1.Hoorn gekozen: 1 punt waar u voor van alles en nog wat terecht kunt. Het gezondheidscentrum zal nauw met hen samenwerken. Verder een nieuwe service van de apotheek en een nieuwe beweegactiviteit: een gratis hardloopclinic om u voor te bereiden op de wijkenloop. In de Nieuwsbrief januari 2015 vindt u alle informatie